Принос на децата в семейния бюджет

  • 17 865
  • 485
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 7 914
Имате свободен апартамент, а и двете ви децана по 20+ живеят при вас? ooooh! Разбирам да сте в голяма къща, да имате пари достатъчно, бих ви разбрала до известна степен...
 Но в това полежение на твое място, би ме било срам да пусна тема.
 Peace





# 166
  • Мнения: 135
Имате свободен апартамент, а и двете ви децана по 20+ живеят при вас? ooooh! Разбирам да сте в голяма къща, да имате пари достатъчно, бих ви разбрала до известна степен...
 Но в това полежение на твое място, би ме било срам да пусна тема.
 
Не разбрах какво искаш да кажеш.





# 167
  • Мнения: 2 556
И аз съм озадачена. За мен да искаш да стоиш при родители след 25 години е необясним феномен.

# 168
  • Мнения: 22 414
И аз съм озадачена. За мен да искаш да стоиш при родители след 25 години е необясним феномен.

Е защо да е необяснимо? Мама и тати се грижат за всичко, да е изчистено, сготвено, да се поддържа дома, а ти нямаш грижа за нищо.
Защо и е на тази мамина щерка и мързелана да се изнася някъде настрани? Нали там всичко това ще трябва сама да го върши...

# 169
  • Мнения: 135
И аз съм озадачена. За мен да искаш да стоиш при родители след 25 години е необясним феномен.
[/quot


Само в нашия блок около 23 семейства живеят с пълнолетните си деца. 5,6 от тях са задомени. За какъв необясним феномен говориш?

# 170
  • Мнения: 7 914
зита,
 исках да кажа, че при наличие на възможност децата да се отделят, вие се гъчите в един апартамент. Вие като родители се нервите и не сте способни да си определите личното пространство.

Докога ти и мъжът ти ще обслужвате децата си?


Би ме било срам да пускам тема, при наличие на толкова възможности за разрешени на проблема. Срамно е, че дъщерята не е научена да се сеща сама поне да предлага помощ, че като майка и дъщеря не можете да си поговорите и да стигнете до решение, удобно за всички.

Това имах предвид.

# 171
  • E-CLM & CH-VD
  • Мнения: 3 045
Моите родители също направиха едно време тази стъпка да ме изгонят, преди много-много години.... Никога няма да забравя обаче!


Изгониха те от дома ИМ когато стана на 26 год. защото живееше като на хотел ли?  newsm78

Зита, аз бих говорила с мъжа си, да се разберем кой в дома какви задължения ще има. Представя се списъка на всички, и който не е съгласен, да хваща пътя. 26-годишното бебе да си намери някой друг да я дундурка.  Twisted Evil Че и напук ще прави.

# 172
  • Мнения: 135
Звездичка,
 
Възпитавала съм децата по един и същ начин, но са различни. Едното дете как може да се сеща и да купува от джобните си примерно хляб,като се прибира в къщи ,или звъни да попита какво е нужно да се купи от магазина. А другото не се сеща. Не съм ги деляла никога. В къщи винаги се купува за двамата еднакво, или ако е ядене за всички общо,че даже и за свекърва ми,която е на село. Примерно ако на следващия ден ще ходим на село ,каквото съм сготвила отделям в кутия и за нея.  Ако купя вафли примерно купувам за всички.Това не е ли пример? И то се прави винаги.
За домакинските задължения-ние си ги знаем и сме си ги разпределили негласно. но дъщерята не се включва.

# 173
  • Мнения: 132
Звездичка,
 
Възпитавала съм децата по един и същ начин, но са различни. Едното дете как може да се сеща и да купува от джобните си примерно хляб,като се прибира в къщи ,или звъни да попита какво е нужно да се купи от магазина. А другото не се сеща. Не съм ги деляла никога. В къщи винаги се купува за двамата еднакво, или ако е ядене за всички общо,че даже и за свекърва ми,която е на село. Примерно ако на следващия ден ще ходим на село ,каквото съм сготвила отделям в кутия и за нея.  Ако купя вафли примерно купувам за всички.Това не е ли пример? И то се прави винаги.
За домакинските задължения-ние си ги знаем и сме си ги разпределили негласно. но дъщерята не се включва.

Няма да ти е лесно  Hug.Хора всякакви, характери различни.Едното ти дете разбира жертвите ви и иска да се отплати по някакъв начин.Другото го е приело като нещо нормално, като ваше задължение и не чувства че не е редно това бездействие.Манталитета ни е такъв родителите са длъжни да помагат, да дават, да ни гледат децата и т.н.

# 174
  • Мнения: 2 556
Винаги съм имала желание да се отделя от родителите си. Причината, поради която не го направих до 25 годишна възраст е, че почти не се прибирах у нас така или иначе, освен за спане. Уикендите съвсем никога не съм била вкъщи. Но на 26 - 27 - 30, или над 30 да си у дома с родители, абе не си е работа за мен.

# 175
  • Мнения: 7 914
зита
 добре, Съгласна съм.
 Но защо да не живеят отделно от вас. И двамата, не само сестрата, или да речем сестрата, а като завърши синът и той там.
Не мога да разбера защо вие като родители да нямате нужда от почивка и да се чувствате ощетени по някакъв начин.
Особено , че имате възможност.

Защото от темата и постовете ти лъха едно разочарование. Никой не знае какво ще му донесе се утрешния ден и накъде ще се обърнат децата му. Но хората са казали:" Уважавай себе си, за да те уважават и другите." Ти не ги изоставяй, помагай им, но активно. Да станат хора, да могат да се оправят сами, а не да мислят, че сте им длъжни...

Така мисля, дано съм ти била полезна.


 

# 176
  • Мнения: 135
Да така е звездичка,
и разочарована и ощетена се чувствам. Но детето ми все пак е добро. Никога не съм имала проблеми и с двамата, но тук говорим за дъщерята. Винаги беше отлична ученичка и студентка. Отговорна. Но в къщи е различна. Почти от нищо не е лишавана. Съзнавам,че имам голяма вина!!!
Но такова е било мисленето ми през годините. Винаги съм мислела и съм убедена, че родителят е длъжен да осигури нормално и спокойно детство на децата си. А това да работят докато са ученици-също не го приемам. И тук ми е грешката.
Но кой каквото си направи.
Еми като предложих да живее отделно,какво. нищо.

# 177
  • Мнения: 7 914
Аз не казвам,ч е детето е лошо. В никакъв случай.
 А че ти правиш лошо, не като си я възпитала така, а като продължаваш да живееш нещастливо при такива големи деца и че допускаш да ти се качва на главата. И при възможност за разрешение на проблема.

Предложила си й, но ако трябва настоявай. Тя е твое дете и ти трябва да знаеш най-добре правилния подход. Но не може вечно да виси за полата.
 

Поставена на нейно място си представям какво  ще й е... 26 година живяла в дядовата ръкавичка, сигурно умира от страх да заживее сама... Ама все пак може и да й хареса, само нека да опита.
 Кажи й поне за 3 месеца, ако не й хареса да се върне...

# 178
  • София
  • Мнения: 16 003
Аз може би предчувствах накъде отива темата и снощи попитах - какво става, ако момичето не желае да се отдели. Явно, не е свикнала да живее сама, да взема решения за себе си. Може би и някакъв страх от самота има.
Аз като студентка живях сама 4 год на квартира. Вярно имах роднини в града, но само на гости си ходехме. Прибрах се в София, родителите ми си строяха апартамент. Започнах работа веднага и на третия месец отидох за 6 дни в чужбина. През това време моите мили родители се изнесли в новия си апартамент. Прибирам се, половината мебели ги няма, дрехите им ги няма.
Отидох да ги видя на другия ден - те се смеят - нали вече имаш работа и заплата, ние си дойдохме в малкия апарт. Естествено после помагаха за внучката, често бяхме заедно. Но всеки си имаше дом.
Та предлагам ти вие с баща и да им избягате. Дано като станат двамата с брат и да се вземе в ръце. Няма да скъсвате връзките, ще си ходите на гости. А и брата няма да и позволи да се скатава.
Но всичко - и говорене, и действия обсъди първо с мъжа си. Решете какво и правете едно и също двамата.

# 179
  • Мнения: 135



Благодаря ви за съветите момичета.

Общи условия

Активация на акаунт